بیماری کهیر

بیماری کهیر

در این مقاله در خصوص بیماری کهیر توضیحاتی ارائه می گردد.

بیماری کهیر دکتر حامد منادیکهیر واکنش آلرژیک مزمن یا حاد به صورت ورم سفت و قرمز بر روی پوست می باشد. این عارضه با خارش شدید همراه است. کهیر آماس و ورمی است شبیه به آماسی که از برخورد گزنه ایجاد می شود.

کهیر نوعی عارضه کوتاه‌ مدت می باشد که سرخی پوست و خارش شدید در تمام بدن را در بر دارد. این بیماری پوستی به شکل دانه ‌های کوچک به رنگ صورتی یا به شکل برجستگی‌ های وسیع تر و برخی اوقات به صورت تاول مشاهده می شود. معمولاً بیماری کهیر بر اثر واکنش بدن در مقابل آزاد شدن مواد هیستامینی یا ترکیباتی نزدیک به هیستامین بروز می کند.

کهیر حاد کم تر از ۶ هفته به طول انجامد. اغلب دلیل ایجاد این نوع کهیر به سادگی مشخص می شود و با رفع این علت کهیر درمان می شود.

مصرف برخی داروها از جمله آنتی بیوتیک‌ ها مانند پنی ‌سیلین، داروهای مسکن‌ مانند کدئین، آسپیرین، ایندومتاسین، خواب ‌آورها، ویتامین ‌ها، ملین‌ ها، مصرف مواد غذایی نظیر شکلات، آجیل، گوجه فرنگی، ماهی، توت فرنگی، تخم مرغ، شیر و میوه‌ های تازه به ویژه مرکبات و افزودنی‌ های غذایی، برخی اوقات بیماری ‌های داخلی نظیر بیماری تیروئید، عفونت‌ ها نظیر نیش حشرات و محرک‌ های فیزیکی مانند سرما، فشار و نور خورشید از جمله دلایل ایجاد کهیر می باشند.

کهیری که بیش از ۶ هفته به طول انجامد به عنوان کهیر مزمن شناخته می شود. در تعداد بسیار کمی از مبتلایان می توان به علت ایجاد این نوع کهیر پی برد؛ چرا که تشخیص علت ایجاد کهیر مزمن بسیار دشوار است. باید گفت برای این نوع کهیر در حال حاضر هیچ آزمایش تشخیصی اختصاصی وجود ندارد.

ولیکن در کهیر فیزیکی؛ حملات پی در پی کهیر در مبتلایان می ‌تواند به علت تماس عوامل فیزیکی نظیر نور خورشید، گرما، سرما، آب، فشار موضعی و تعریق باشد. در این وضعیت معمولاً افراد خود متوجه عامل ایجاد کهیر می شوند.

 

دکتر حامد منادی

متخصص پوست و مو

بیماری های پوستیمقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.