درمان کهیر

درمان کهیر

در این مقاله در رابطه با درمان کهیر توضیحاتی ارائه میگردد.

درمان کهیر دکتر حامد منادی

کهیر در اکثر افراد بی ‌ضرر است و نیز هیچ نشانه پایداری بر جای نخواهد گذاشت. کهیر حاد می‌ تواند کم تر از ۱ تا ۶ هفته طول بکشد، این در حالیست که کهیر مزمن بیش از شش هفته به طول می انجامد و برخی اوقات ممکن است ماه ها و سال ‌ها ادامه پیدا کند.

بیماری کهیر در تمامی سنین بروز می کند و آقایان و خانم ها تقریباً به نسبت برابر دچار این عارضه می ‌شوند. استفاده از داروهای ضد هیستامین می ‌تواند موجب رفع کهیر گردد.

علائم کهیر: علائم شایع بیماری کهیر، جوش ‌های خارش ‌دار است که این جوش ‌ها ورم کرده و به ضایعات قرمز یا صورتی رنگ تبدیل می ‌شوند.

این ضایعات کهیری مسطح هستند و حاشیه کاملاً مشخص دارند. قطر آن ها ۱ تا ۵ سانتیمتر می باشد. ضایعات کهیری به یکدیگر می ‌پیوندند و پلاک ‌های مسطح و بزرگ به رنگ پوست ایجاد می کنند.

باید گفت این پلاک‌ ها یا ضایعات کهیری مرتباً تغییر پیدا می کنند و امکان دارد در طی چند دقیقه یا چند ساعت از بین بروند و مجدداً پدید آیند. کهیر در حقیقت بیماری شایعی می باشد که ۱۰ تا ۲۰ درصد مردم حداقل یک بار در طول عمر خود دچار حمله آن می ‌شوند.

کهیر باعث ایجاد ورم شدید در اطراف چشم، دستگاه تناسلی و لب می شود که ظاهر ضایعات در این شرایط ناراحت کننده است اما معمولاً با درمان صحیح طی ۲۴ ساعت رفع خواهد شد. هر حمله کهیر معمولاً خود به خود در طی چند روز تا چند هفته فروکش می کند ولی امکان دارد این عارضه سال‌ ها به طول انجامد.

درمان کهیر

مناسب ترین روش درمان کهیر شناسایی عامل ایجاد کننده آن و پرهیز از تماس مجدد با آن می باشد. گاهی تغییر مکان زندگی برای ۱ تا ۲ هفته موجب بهبود کهیر می گردد.

کسانی که دچار کهیر هستند لازم است مواردی را رعایت نمایند، به عنوان مثال قطع مصرف داروهایی که استفاده از آن ها ضروری نیست نظیر ویتامین ‌ها، مسکن ها و ملین ‌ها و همچنین حذف بعضی از مواد غذایی نظیر موز، آجیل، پیاز، توت فرنگی، بادمجان، گوجه فرنگی و… نیز در درمان آن اثرگذار میباشند.

باید گفت معمولاً گرما موجب بدتر شدن خارش و خنک کردن پوست موجب رفع خارش خواهد شد؛ بنابراین از حمام داغ و گرمای زیاد اجتناب شود. شایان ذکر است برای کنترل کهیر داروهای آنتی ‌هیستامین و کورتون تزریقی یا خوراکی تجویز می گردد. امکان دارد آنتی هیستامین ها خواب‌آور باشند. ضمن اینکه در صورت بروز مشکل تنفسی فوراً نزد پزشک مراجعه نمایید.

دکتر حامد منادی

متخصص پوست و مو

 

بیماری های پوستیمقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.