شوره سر

شوره سر

شوره سر به پوسته های مرده پوست سر می گویند که امکان دارد با اندکی خارش همراه باشد. شوره سر نوعی بیماری پوستی مزمن است و ناشی از یک قارچ طبیعی در پوست سر انسان می باشد.

شوره سر دکتر حامد منادیبیش از نیمی از جمعیت جهان در سنین گوناگون و با هر جنس و قومیتی دچار این مشکل می شوند. شوره های سر اغلب در فصول زمستان و پاییز به دلیل خشکی هوا شدیدتر می شوند.

انواع شوره سر : شوره های سر به دو شکل چرب یا خشک ایجاد می شوند.

شوره چرب: شوره های چرب ذرات گردتر، کوچک تر و کمی زرد رنگ می باشند. به صورت ذرات چربی به پوست سر می چسبند طوریکه جدا کردن آن ها کمی سخت تر است و حتی ممکن است منجر به زخم ‌شدن گردد. این نوع شوره با احساس خارش شدیدی همراه است و معمولاً نشانه ریزش مو می باشد؛ بدین جهت می بایست از خارش سر در شوره های چرب پرهیز نمود.

شوره خشک: این نوع شوره‌ ها قابل مشاهده و به شکل لایه ‌هایی از پوست سر هستند. سفید رنگ و مسطح بوده و به راحتی از پوست سر و موها جدا می شوند. اکثر افرادی که دچار این نوع شوره می ‌شوند دارای موهای خشکی هستند. این نوع شوره در اکثر موارد موجب خارش آزار دهنده ‌ای می ‌شود که خاراندن آن٬ باعث تسریع روند افزایش و تکثیرشان می شود. ضمن اینکه خارش آنها موجب التهاب پوست سر و تلاش بیشتر پوست جهت نوسازی و نهایتاً افزایش شوره ها خواهد شد.

دلایل بروز

مخمر مالاسزیا: قارچ مالاسزیا می تواند پوست سر را جهت تولید بیشتر سلولهای پوستی تحریک نماید و همین امر موجب می گردد سلولهای پوستی اضافی روی لباس ها بریزند.

شرایط پوستی: اشخاصی که به بیماری های پسوریازیس و اگزما مبتلا هستند معمولاً دچار شوره های سر میشوند.

پوست خشک: یکی از دلایل ایجاد شوره سر پوست خشک می باشد.

پوست چرب: شایع ترین دلیل ایجاد این مشکل در افراد پوست چرب است که با عنوان درماتیت سبوروئیک نیز شناخته می شود، در این وضعیت پوست سر چرب و قرمز می شود و شوره هایی به رنگ زرد یا سفید ایجاد می کند. ممکن است در این عارضه ابروها، پشت گوش و دو طرف بینی نیز تحت تأثیر قرار گیرند.

علائم

  • لکه های پوستی که روی ابرو یا پوست در اطراف موی سر، بینی و یا گوش مشاهده می شوند.
  • دانه های پوستی کوچک به رنگ زرد یا سفید

روش های درمان

با روش های مختلفی می توان شوره های سر را از بین برد. توصیه می شود در صورت ایجاد شوره سر نزد پزشک مراجعه نمایید. پزشک متخصص ممکن است برای درمان این عارضه برای شما دارو، شامپوهای ضد شوره و یا لوسیون های نرم کننده پوست، تجویز نماید.

 

 

دکتر حامد منادی

متخصص پوست و مو

پوست و مومقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.